مقاومت ايران براي استالين غيرقابل قبول بود و او را ناراحت كرد. اين عصبانيت هم در كنفرانس يالتا (كريمه) و هم در اجلاس پوتسدام (آلمان) مشهود بود و در همان زمان ، بسياري معتقد بودند كه استالين بدون دردسر ايران را ترك نمي كند و وجود نيروهاي اشغالگر شوروي به جنگ پايان داد. هنوز تمام …
منبع: گزارشكر يك
دست شوروي در ايران – گزارشگر يك
دست شوروي در ايران – گزارشگر يك https://reporter1.ir/دست-شوروي-در-ايران-گزارشگر-يك/ گزارشگر يك Wed, 07 Jul 2021 19:07:10 0000 عمومي https://reporter1.ir/دست-شوروي-در-ايران-گزارشگر-يك/
مقاومت ايران براي استالين غيرقابل قبول بود و او را ناراحت كرد. اين عصبانيت هم در كنفرانس يالتا (كريمه) و هم در اجلاس پوتسدام (آلمان) مشهود بود و در همان زمان ، بسياري معتقد بودند كه استالين بدون دردسر ايران را ترك نمي كند و وجود نيروهاي اشغالگر شوروي به جنگ پايان داد. هنوز تمام …
منبع: گزارشكر يك
دست شوروي در ايران – گزارشگر يك

مقاومت ايران براي استالين غيرقابل قبول بود و او را ناراحت كرد. اين عصبانيت هم در كنفرانس يالتا (كريمه) و هم در اجلاس پوتسدام (آلمان) مشهود بود و در همان زمان ، بسياري معتقد بودند كه استالين بدون دردسر ايران را ترك نمي كند و وجود نيروهاي اشغالگر شوروي به جنگ پايان داد. هنوز تمام نشده.
به گزارش گزارشگر يك اعتقاد وي نوشت: “اگر متفقين از طريق كشور ما به كمك آنها نمي آمدند ، استالين و ارتشي كه وي هدايت مي كرد ، شكست مي خوردند.” با اين حال ، پس از آغاز جنگ و پيوستن اتحاد جماهير شوروي ، آنها شروع به حمله به سرزمين هاي اطراف كردند. جدا از توسعه اين دولت در اروپاي شرقي ، شر آنها نيز بر كشور ما تأثير گذاشت و بحران آذربايجان را رقم زد. به ويژه پس از آنكه شوراي ملي ما با امتياز نفت شمال به اتحاد جماهير شوروي مخالفت كرد. پارلمان ايران تحت رهبري محمد مصدق معاهداتي را تصويب كرده است كه بدون تصويب نماينده اكثريت نه تصويب مي شود و نه قانوني مي شود. مقاومت ايران براي استالين غيرقابل قبول بود و او را ناراحت كرد. اين خشم هم در كنفرانس يالتا (كريمه) و هم در اجلاس پوتسدام (آلمان) كاملاً مشهود بود و در همان زمان بسياري معتقد بودند كه استالين بدون دردسر ايران را ترك نخواهد كرد و وجود نيروهاي اشغالگر شوروي به جنگ پايان داد. هنوز تمام نشده. همچنين گفت اتحاد جماهير شوروي از گروههاي جدايي طلب در سرزمينهاي اشغالي حمايت مي كند و به برخي رهبران قول همكاري بيشتر مي دهد. اين گفته درست بود و اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي طرحي شيطاني براي جداسازي بخشهاي ايران تهيه كرد. اين پروژه به ظفر باقيروف ، دبير اول حزب كمونيست آذربايجان در اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي واگذار شد و در همان روز ژوئيه 1945 به وي دستور داده شد كه اولين اقدامات را براي سازماندهي جدايي طلبان در استانهاي شمالي آذربايجان و ايران انجام دهد. زمينه را براي تشكيل يك دولت خودمختار در آذربايجان – ابتدا به عنوان يك زيرمجموعه از دولت مركزي ايران ، و سپس به طور جداگانه و مستقل آماده كنيد. آنها همچنين نوشتند كه 1 ميليون روبل دريافت كرده اند (كه مي تواند به ارزهاي ديگر تبديل شود). بخشي از آن براي انتخابات پارلماني براي پيروزي نامزدهاي طرفدار شوروي و بقيه براي شبه نظاميان استفاده شد.
نيازي به بازخواني بحران در آذربايجان و پيامدهاي آن نيست ، اما نبايد از اين واقعيت غافل شد كه اين داستان تأثير زيادي در شكل گيري ديدگاه مردم ايران نسبت به اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي داشت. به گفته رهام البندي نيكسون ، كيسينجر و شاه: “استالين با خروج ارتش سرخ از آذربايجان در سال 1946 جنگ سرد را شكست و روابط جنگ سرد بين ايران و ايالات متحده را آغاز كرد. بحران در آذربايجان به همين دليل بود يك تجربه توسعه سياسي براي همه نسلهاي ايرانيان ، از جمله محمدرضا شاه ، كه هرگز اين تلاش را فراموش نخواهد كرد. در نتيجه اين بحران ، نخبگان سياسي و نظامي ايران پهلوي اتحاد جماهير شوروي و اتحاد جماهير شوروي را بي اعتبار كردند. به عنوان تزار رومانوف ، امپرياليستي شد. به نظر مي رسيد كه اين جاه طلبي هاي خود را دنبال مي كند. اين بحران اهميت استراتژيك ايران را به عنوان بخشي از حلقه شمال ايالات متحده برجسته كرد. حلقه شمالي از تركيه در غرب آغاز شد و در پاكستان در شرق پايان يافت ، اتحاديه از خليج فارس و اقيانوس هند. محافظت از تماميت ارضي ايران براي جلوگيري از كمونيسم شوروي براي استراتژيست هاي آمريكايي بسيار مهم بود. “
انتهاي پيام
منبع: گزارشكر يك
دست شوروي در ايران – گزارشگر يك